site des Projets d’Accrochage et de Soutien Scolaire pour les professionnels

Lespakket

On y trouve :

Online lespakket over het opstarten van een eigen zaak.

Pedagogische tools
Description :
Volgens UNIZO zou het ondernemerschap een optie zijn die bij de jongeren te weinig wordt gewaardeerd en aangemoedigd op het ogenblik waarop zij een keuze moeten maken over hun verdere loopbaan. En dit om de eenvoudige reden dat de inhoud en de vereisten ervan niet duidelijk zijn voor die leerlingen. UNIZO wil dit gebrek aan informatie verhelpen via een lessenprogramma genaamd “Starten met een eigen zaak”, dat de leerkracht de mogelijkheid geeft om de leerlingen te laten kennismaken met de verschillende aspecten van een loopbaan als ondernemer. “Starten met een eigen zaak” richt zich tot de leerkrachten van de laatste graad in het secundair onderwijs of van het hoger onderwijs. Het dossier dat via internet kan worden gedownload, omvat een basisprogramma en diverse bijkomende modules. In elk van deze modules vindt de leerkracht een theoretisch luik en praktische oefeningen, videomateriaal, links en tips. Deze op maat gemaakte formule moet de jongeren in staat stellen om kennis te maken met het boeiende parcours dat ondernemers en zelfstandigen doorlopen, en een beter beeld te krijgen van deze loopbaankeuzes.
Public :
> 12 jaar
Horaire :
Van maandag tot vrijdag van 9u tot 17u.
Contact :
Virginie Losson
E-mail :
Site web :
http://www.boostyourtalent.be/?page=programme&id_article=129&id_rubrique=25

Adresse :
Havenlaan 86C, bus 211

Commune :
1000 Brussel

Tél :
02/800 00 69

Fax :
02/422 00 43

Dans votre commune

Si vous souhaitez affiner votre recherche, cliquez sur la ou les commune(s) de votre choix et ensuite, sur « Rechercher ».

Carte cliquable Anderlecht Uccle Forest Ixelles Bruxelles Bruxelles Saint-Gilles Watermael-Boitsfort Auderghem Etterbeek Woluwe-Saint-Pierre Woluwe-Saint-Lambert Molenbeek-Saint-Jean Saint-Josse-ten-Noode Schaerbeek Evere Koekelberg Ganshoren Jette Berchem Saint-Agathe
© 2012 PASS - Tous droits réservés | Mentions Légales | Contact | Dernière mise à jour le : 19 octobre 2015
Réalisation : Vertige