site des Projets d’Accrochage et de Soutien Scolaire pour les professionnels

BELvue

On y trouve :
  • Dagaanbod voor klasgroepen (10 tot 18 jaar) over het belang van democratische instellingen en de uitdagingen van democratie.
  • Vormingen voor (toekomstige) leerkrachten.
  • Pedagogisch materiaal is online beschikbaar.
  • Pedagogische tools bij de vaste en tijdelijke tentoonstellingen, zodat klasgroepen op een interactieve en boeiende manier de tentoonstellingen kunnen bezoeken.
Animatie , Burgerzinanimatie , Documentatie / Informatie , Informatie rond burgerzin , Vorming , Pedagogische tools
Description :
Het Fonds BELvue, democratie en geschiedenis werd opgericht om de verschillende projecten rond democratische vorming en historische bewustwording van de Koning Boudewijnstichting te groeperen onder één structuur, om zo tot een maximale synergie te komen. Zodoende kwam een animatiecentrum tot stand dat helemaal gewijd is aan de democratie en de Belgische geschiedenis. Haar werking rust op drie pijlers : het permanente museumparcours, de tijdelijke tentoonstellingen en de educatieve projekten. De Educatieve Dienst verzorgt gratis educatieve activiteiten voor leerlingen van 10 tot 18 jaar over de waarden, instellingen en uitdagingen van de democratie en over diverse aspecten van de geschiedenis van ons land.
Public :
< 12 jaar en > 12 jaar
Horaire :
Van maandag tot vrijdag van 9u tot 17u.
E-mail :
Site web :
http://www.belvue.be

Adresse :
Paleizenplein 7

Commune :
1000 Brussel

Tél :
070/22 04 92

Fax :
02/502 46 23

Dans votre commune

Si vous souhaitez affiner votre recherche, cliquez sur la ou les commune(s) de votre choix et ensuite, sur « Rechercher ».

Carte cliquable Anderlecht Uccle Forest Ixelles Bruxelles Bruxelles Saint-Gilles Watermael-Boitsfort Auderghem Etterbeek Woluwe-Saint-Pierre Woluwe-Saint-Lambert Molenbeek-Saint-Jean Saint-Josse-ten-Noode Schaerbeek Evere Koekelberg Ganshoren Jette Berchem Saint-Agathe
© 2012 PASS - Tous droits réservés | Mentions Légales | Contact | Dernière mise à jour le : 19 octobre 2015
Réalisation : Vertige